Aktuelt

Hva er forskjellen mellom WPS og pWPS?

En Welding Procedure Specification (WPS) er det formelle skrevne dokumentet som beskriver sveiseprosedyren. Det gir retningslinjer til sveiseren for å utføre bra produksjonssveising i henhold til god kvalitet som spesifisert i forskriftene. Hensikten med dette dokumentet er for å guide sveiserne til de godkjente prosedyrene slik at anerkjente sveiseteknikker som er repeterbare benyttes

En Preliminary Welding Procedure Specification, eller pWPS, er et dokument som inneholder påkrevde variable i forhold til sveiseprosedyren som trenger å kvalifiseres for å produsere godkjente qualified welding procedure specification (WPS).

Hvis du vil sikre repeterbare kvalitetssveis som er i henhold til sveisestandarder, så bør du vurdere å bestille en preliminary welding procedure specification. Et pWPS-dokument utvikles for hvert materiale, hver produkttype, hver sveiseprosedyre og for hvert fyll-materiale som benyttes.

WPS er et dokument som gir retningslinjer for kvalitetssveising, pWPS er et forberedende dokument som setter opp variabler for sluttresultat.

Siste nytt

keyboard_arrow_up