Aktuelt

Hva er sveisekvalitetssikring?

Sveiser må inspiseres for å forsikre at de har blitt utført i henhold til kontraktkrav og overholder spesifikke statskoder og industristandarder. Med andre ord; for å kunne sikre at sveiseprosessen din er av god kvalitet, må du implementere et sveisekvalitetssikringssystem.

Sveisekvalitetssikring er broken av teknologiske metoder og handlinger for å teste eller sikre sveisekvalitet, og for å bekrefte nærværet, lokasjonen og dekningen av sveiser. For å sikre ordentlig kvalitet i ditt sveiste produkt og for å optimalisere produksjonskostnadene dine, må hele sveiseprosessen kontrolleres helt fra starten.

Er kvalitetssikring komplisert?

Sveisekvalitet kan ikke bekreftes på en enkel måte. I tillegg avhenger sveiseprosessen av flere variabler som strekkfasthet, duktilitet, gass og forbrukstype, lysbuestrømspenning, osv. som gir produksjonen av en god sveis kompleksitet.

For å undersøke de mekaniske egenskapene, må du ta prøver av det sveisede produktet. Derfor må du bygge kvalitet fra starten.

Disse variablene må nøye overvåkes for å produsere et kvalitetsresultat og Sveisekvalitetskontroll må være metodisk og presis. Å avgjøre om sveisekvalitet krever en erfaren og kvalifisert sveiseinspektør, samt et stødig kvalitetssikringssystem.

Hva er sveisekvalitetssikring

Siste nytt

keyboard_arrow_up