Aktuelt

Hvorfor sveisetekniske standarder?

Hvorfor er sveisetekniske standarder viktige for din bedrift?

Når det kommer til sveisearbeid, er det ikke noe rom for usikkerhet. Standarder er veivisere som sikrer at arbeidet ditt ikke bare er av høy kvalitet, men også trygt og effektivt. Vi hos Weld IT ønsker å hjelpe deg med å forstå hvorfor disse standardene er så kritiske, og hvordan du kan bruke dem til din fordel.  For å få dypere innsikt, tok vi en samtale med Anna Solnørdal hos Standard Norge, som nylig skrev en artikkel i Sveiseaktuelt der hun kastet lys over viktigheten av standarder.

Hva sveisestandarder betyr for verkstedene

Anna sier det rett ut: Verkstedene trenger folk som kan standardene. Dette påvirker alt fra valg av utstyr til hvordan sveiserne jobber. Sveisestandardene setter en felles standard, noe som gjør det enklere når man jobber med andre bedrifter.

Anna forklarer:

«Standarder hjelper verksteder å vite nøyaktig hva som kreves av dem. Dette gjør alt fra innkjøp til design enklere.»

Hvordan du kan forme standardene

Tro det eller ei, men du og din bedrift kan faktisk hjelpe til med å lage standardene. Det er en demokratisk prosess hvor alle kan bli hørt. Anna understreker at med å delta i nasjonale og internasjonale komiteer kan din bedrift bidra til å forme fremtidens standarder.
Det er en fantastisk måte å påvirke din bransje og sikre at standardene reflekterer dine behov.

Å holde tritt med standardene

Det er ikke alltid lett å holde seg oppdatert, men det er essensielt. Noen standarder er faktisk del av myndighetskrav, og hvis du følger dem, er du på den sikre siden.

Anna gir dette rådet:

«Sørg for at noen i bedriften har koll på de siste forskriftene og standardene. Det er så viktig for å være i samsvar med myndighetskrav og for å kunne CE-merke utstyret ditt.»

Hvordan kan Weld IT hjelper din bedrift?

Vi i Weld IT er her for å hjelpe deg. Vi kan forklare standardene, vise deg hvordan de påvirker arbeidet ditt, og gi deg opplæring slik at du kan holde deg ajour. Vi har også eksperter som kan svare på spørsmålene dine når du støter på et problem.

Standarder er ikke bare et sett med regler. De er et verktøy som kan hjelpe bedriften din å vokse og sikre at arbeidet ditt holder mål. Anna har gitt oss en klar forståelse av deres verdi, og hos Weld IT er vi klare til å hjelpe deg med å bruke dem til din fordel.
Har du fått med deg vår nye podcast? I vår første episode snakker vi med Roald Sægrov fra Norsk Standard, der han snakker litt rundt EUs regelverksrevisjon, stålindustrien og EN 1090-1 og CE-merking.
Følg med oss videre i vår nye satsning på kunnskapsdeling i vår nye podkast.

Picture from Canva

Siste nytt

keyboard_arrow_up