Aktuelt

Typer sveiseprosedyrer: WPQR og WPS

Sveiseprosedyrene er en viktig del av det totale sveise-kvalitetssystemet da det gir dokumentert bevis på at inspeksjon og testing er blitt utført for å sikre at sveisingen kan utføres i henhold til anerkjente standarder.

Sveiseprosedyrer er retningslinjer som benyttes for å utføre en sveising. Sveiseprosedyrer lages vanligvis i henhold til et sveiseforskrift eller en standard og krever at fysiske sveiseprøver utføres, inspiseres og testes for å etablere en kvalifisering.

Hva er WPQR og WPS?

Sveiseprosedyrer deles inn i to kategorier, Procedure Qualification Record (WPQR) og Welding Procedure Specification (WPS). Welding procedure Qualification Records (WPQR) er dokumenterte verdier som brukes under sveisetesting og alle test-resultatene som hentes inn fra test-prøvene.

På den andre siden er Welding Procedure Specification (WPS) vanligvis dokumenterte arbeids-instruksjoner som kan benyttes av sveiseren for å utføre sveiseoperasjonen og er basert på parametre som benyttes for Welding Procedure Qualification Record (WPQR).

WPQR og WPS
pWPS and WPS

Siste nytt

keyboard_arrow_up